Liburnijski literarni Camino/četvrtak 18.7

U četvrak, 18.7 započinje drugi po redu ''Liburnijski literarni Camino''.

PROGRAM

19.00 – 19:30 sati - Službeno otvorenje 'Liburnijskog literarnog Camina''
Lokacija: Gradska knjižnica i čitaonica ''Viktor Car Emin'' Opatija
Moderator: Kristina Tolić
Otvorenje izložbe Ivice Bote ''Put sv. Jakova''
20.00 – 21.30 sati – Emina Simunić – promocija knjige ''Camino i peregrina''
Gastronomija: lokalni specijaliteti (pripremaju Doris Vlah i Luka Dančulović)
Glazbena pratnja – Duo Moi plus toi – Jennifer Lazarić Jungić
Dragan Jungić (okcitanske i francuske pjesme)

Emina Simunić rođena je 1982. godine u Osijeku, no zbog ratnih zbivanja početkom devedesetih godina, a onda kasnijih životnih okolnosti živi na različitim adresama. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Po zanimanju je psiholog i terapeut te je upravo kroz susrete s različitim osobama i njihovim životnima pričama svjedočila neupitnoj povezanosti psihičkog i fizičkog vida ljudske egzistencije, ali i neosporive snage ljudskog duha koji prožet Božjim izdiže pojedince iznad svake situacije i ograničenja, osposobljavajući ih za pronalazak smisla. Čemu je i sama bila svjedokom 2014. godine kada je "učinila" Camino de Santiago, odazvavši se Pozivu Jednoga, na temelju čega je i u obliku dnevničkih zapisa nastala knjiga Camino i peregrina.

Ivica Bota – umirovljeni je inženjer građevinarstva i nekadašnji pomoćnik ministra za javne radove, obnovu i graditeljstvo. Od 18. svibnja do 6. srpnja 2016. godine hodočastio je u Santiago de Compostelu, propješačivši gotovo 900 kilometara od granice s Francuskom do grada Santiago de Compostela, a potom je produžio do Finisterre. Na putu je bilježio dojmove i fotografirao zanimljive detalje, a plod toga je izložba ''Put sv. Jakova''.

Moi plus toiDuo Moi plus toi (Dragan Jungić i Jennifer Lazarić Jungić) uveselit će vas pjesmama na francuskom i okcitanskom, jeziku juga Francuske. Odabir pjesama inspiriran je glazbenim zivotom na ulicama Pariza i njegovim multikulturalnim pozornicama (Montmartre, Place des Abesses, Pont Saint Louis). Kao izvođači sudjelovali su na Fête de la musique u Parizu, slavlju glazbe koje se održava 21. lipnja i na kojem glazbenici imaju priliku svojim zvonkim izričajem pridonijeti pobjedi radosti.

Lokalne specijalitete pripremiti će poznati domaći kuhari Doris Vlah i Luka Dančulović.