Liburnijski literarni Camino/petak 19.7

19.7.2019 - PETAK

10.00 – 12.00 sati – Mozaična radionica za djecu i odrasle
Voditeljica radionice: Zdenka Bilušić - likovna pedagoginja i voditeljica Odjela za vizulanu kulturu Gradske knjižnice ''Juraj Šižgorić'' Šibenik
Lokacija: Gradska knjižnica i čitaonica ''Viktor Car Emin'' Opatija

17.00 – 19.30 sati – obalna ruta – (polazak ispred Knjižnice Lovran)
Vodiči iz Planinarskog društva ''Opatija''
17.00 – 19.30 sati – brdska ruta – (polazak ispred Knjižnice Kastav)
Vodiči iz Planinarskog društva ''Opatija''
19.30 sati – 20.00 sati – spajanje obalne i brdske rute ispred crkve Sv. Jakova, obilazak Parka Angiolina i dolazak u Gradsku knjižnicu i čitaonicu ''Viktor Car Emin''Opatija
*GOST IZNENAĐENJA*
20.00 – 20.15 sati – dodjela liburnijskih compostela sudionicima pješačkog dijela programa Literarni Camino:
Moderator: Kristina Tolić
20.15 - 20.30 sati – poezija Luke Skorića
20.30 – 21.15 sati – Tomislav Birtić, promocija knjige ''Na Caminu sam zagrlio Boga''
21.15 – 22.00 sati – Nikola Horvat, promocija knjiga
''Upoznaj Hrvatsku osobno'' i ''Barinški epitaf''
Gastronomija: pripremaju Doris Vlah i Luka Dančulović
+ Tarta de Santiago
22.00 – 00.00 sati – Camino fiesta
Glazbene gošće: The Blondes - acoustic duo- live

 

Tomislav Birtić - novinar, radio je za Vjesnik, Jutarnji list, Globus i Nacional. Bio je izvršni urednik i pomoćnik glavnog urednika 24 sata, a sada je kod njih konzultant i kolumnist.

Nikola Horvat  rođen je 1979. u Zagrebu. Nakon hobističkog osvajanja lokalnih brdašca, 2016. postao je prvi Hrvat koji je propješačio glasoviti američki planinarski put dugačak 4300 km – Pacific Crest Trail. O tom je iskustvu želio napisati i knjigu te je nakon uspješne crowdfunding kampanje sakupio dovoljno novca da 2017. tiska svoju prvu knjigu „Barinški epitaf – priča s Pacific Crest Traila“. Autor je i knjige ''Upoznaj Hrvatsku osobno'', praktičnog vodiča za putovanje od 2019 km kojim se odvažio krenuti po Hrvatskoj.

Luka Skorić – član je Katedre Čakovskoga sabora Opatija, Lovran i Katedre čakavskih pjesnika- Ustanove ''Ivan Matetić Ronjgov'' te Hrvatskog sabora kulture. Poeziju piše na opatijskoj čakavštini. Objavljena mu je samostalna zbirka pjesama ''Dihi i mrvice''.

Zdenka Bilušić živi i radi u Šibeniku. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu 1983.g. U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić Šibenik vodi odjel za vizualnu umjetnost i uređuje izložbene programe. Godinama je surađivala s Međunarodnim dječjim festivalom Šibenik, na kojemu je od 1995. godine vodila likovne i lutkarske radionice za djecu, a od 1999. do 2019. bila je urednica Festivalskog radioničkog programa i autorica dječjih likovnih natječaja za hrvatske osnovne škole i dječje vrtiće. Autorica je triju slikovnica, brojnih edukativnih priručnika za djecu i koautorica udžbenika za likovnu kulturu Pogled, potez za učenike 5-8 razreda osnovne škole u izdanju Profila. Članica je ULUPUH-a, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (Klub prvih pisaca), Matice hrvatske (predsjednica OMH u Šibeniku) i Unime.

The Blondes Kristina Radovčić i Emanuela Mamić čine duo The Blondes. Od značajnih glazbenih uspjeha izdvojili bi pobjedu na ČAnsonfestu. Njihova »Zavavek kuntenta« proglašena je naj ČAnsonom na jubilarnom, 10. ČAnsonfestu, održanom na kastavskoj Crekvini.