Marina Juranić i "Put svetog Jakova" u knjižnici

 

NAJAVA DOGAĐANJA

 

Putopisna projekcija fotografija "Putevima svetog Jakova"

s putovanja Marine Juranić 

Gradska knjižnica i čitaonica "Viktor Car Emin" Opatija organizira putopisnu prezentaciju uz projekciju fotografija "Putevima svetog Jakova" s putovanja Marine Juranić.

 

Marina Juranić, inače rođena Opatijka, završila je studij komparativne književnosti i filozofije u Zagrebu, a danas je zaposlena kao izvršna direktorica Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

Voli putovanja, a ovom prilikom će nam predstaviti  "Put svetog Jakova", putovanje dugo oko 800 km iz pravca Francuske prema Santiagu de Composteli.

Ovom putu Vijeće Europe (1987.) dodijelilo je titulu "Glavne ulice Europe", a UNESCO je 1993. španjolski i francuski dio puta za Santiago proglasilo UNESCO-vom svjetskom kulturnom baštinom.

Hodočasnički put svetog Jakova datira još od 12. stoljeća te se više od 200 000 ljudi godišnje odlučuje otisnuti na takozvani "Camino", izazovnu rutu od 30ak dana pješačenja do Santiaga.

Različite ljude na Camino nose različiti motivi, a što je našu gošću potaklo da se otisne na njega te što je putem snimila saznajte u četvrtak 19.10.2017. u 18:30h u Kulturnom domu "Zora", prostorima Knjižnice.