Objavljena Naša Mare

NAŠA MARE

Gradska knjižnica i čitaonica ''Viktor Car Emin'' Opatija objavljuje prvo cjelovito izdanje povijesnog romana ''Naša Mare'' u čast titulara naše ustanove. Roman je objavljivan u nastavcima od 1931. do 1933. godine u zagrebačkom časopisu ''Ženski list'' i, prema Carevim riječima ''ostao tamo sahranjen'' - sve do danas, kada ga za 150. obljetnicu autorovog rođenja ovim elektroničkim izdanjem ''oživljavamo'' i podsjećamo na njegov doprinos našem identitetu. Carev roman ''Naša Mare'' dostupan je na mrežnoj stanici Knjižnice pod rubrikom O knjižnici/Poduhvati i izdanja u atraktivnom formatu za online čitanje Flip Book. Knjiga se može i besplatno preuzeti sa stranice.

 

Poštovani korisnici,
prema novim epidemiološkim mjerama koje su u svim javnim ustanovama u Republici Hrvatskoj stupile na snagu 16. studenog 2021. prilikom posjete Knjižnici obavezno je predočiti važeću COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Navedeno se ne odnosi na osobe mlađe od 16 godina.
Korisnici koji nemaju odgovarajuće i pravovaljanje potvrde knjižničnu građu mogu naručiti telefonski
(Knjižnica Opatija: 051/712-987;
Knjižnica Matulji: 051/277-595;
Knjižnica Kastav: 051/691-049;
Knjižnica Lovran: 051/293-035;
Knjižnica Mošćenička Draga: 051/737-901)
ili slanjem upita na e-adresu: upiti@gk-opatija.hr.
Dostupnost knjižnične građe može se provjeriti telefonski, e-mailom ili putem našeg online kataloga, a ista se može preuzeti na ulazu u Knjižnicu prema dogovoru sa djelatnicima.
Ukoliko ne posjedujete covid potvrdu, a želite samo vratiti knjige, molimo vas da knjige za povrat odložite u predviđenu kutiju na ulazu i one će u najkraćem roku biti razdužene.
Također molimo za razumijevanje i strpljenje u našim nastojanjima da svima osiguramo pristup knjižničnoj građi u trenutnoj situaciji.