Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice ''Viktor Car Emin'' Opatija u Osnovnoj školi ''Rikard Katalinić Jeretov'' Opatija održana je radionica i promocija knjiga spisateljice Martine Markov i njezina ciklusa edukativno-zabavnih slikovnica ''Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske''.

 Martina Markov,  doktorica prirodnih znanosti uvela nas je u predivan svijet parkova Hrvatske i njihove posebne flore i faune. Galeba Marka uživamo pratiti u njegovim pustolovinama, a ono zbog čega nam je posebno drag je to što je Marko postao naš domaći i  progovorio na čakavštini!

Na inicijativu Gradske Knjižnice prevedeno je i objavljeno posebno izdanje slikovnice ''Marko na Uške'' na čakavštini Mošćenica. Slikovnicu je na čakavski prevela djelatnica Knjižnice Ana Montan Velčić. etnolog i dipl. knjižničarka.

Na susretu su nam se pridružile i djelatnice Parka prirode Učka, Vesna Ahel i Doris Kramarić. Biologinja Vesna Ahel djecu je upoznala sa zanimljivostima životinjskog svijeta Učke.

Kroz interaktivni radionicu naučili smo mnogo, a naš budući posjet parku Učka zasigurno će biti obogaćen brojnim 

 

 

 

Poštovani korisnici,
prema novim epidemiološkim mjerama koje su u svim javnim ustanovama u Republici Hrvatskoj stupile na snagu 16. studenog 2021. prilikom posjete Knjižnici obavezno je predočiti važeću COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Navedeno se ne odnosi na osobe mlađe od 16 godina.
Korisnici koji nemaju odgovarajuće i pravovaljanje potvrde knjižničnu građu mogu naručiti telefonski
(Knjižnica Opatija: 051/712-987;
Knjižnica Matulji: 051/277-595;
Knjižnica Kastav: 051/691-049;
Knjižnica Lovran: 051/293-035;
Knjižnica Mošćenička Draga: 051/737-901)
ili slanjem upita na e-adresu: upiti@gk-opatija.hr.
Dostupnost knjižnične građe može se provjeriti telefonski, e-mailom ili putem našeg online kataloga, a ista se može preuzeti na ulazu u Knjižnicu prema dogovoru sa djelatnicima.
Ukoliko ne posjedujete covid potvrdu, a želite samo vratiti knjige, molimo vas da knjige za povrat odložite u predviđenu kutiju na ulazu i one će u najkraćem roku biti razdužene.
Također molimo za razumijevanje i strpljenje u našim nastojanjima da svima osiguramo pristup knjižničnoj građi u trenutnoj situaciji.