Tjedan dobre dječje knjige

Tjedan dobre dječje knjige književna je manifestacija posvećena radosti čitanja, čaroliji stvaranja i užitku svakovrsne igre a namijenjena je djeci, ali i svima odraslima uključenima u njihov razvoj. Cilj je ovom manifestacijom skrenuti pažnju na važnost razvoja čitatelja od najranije dobi, te upoznati djecu i nositelje njihova odgoja s primjerima dobre dječje knjige i autorima koji djeci šalju pozitivne poruke. Manifestacija se u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka održava od 2012. godine. Nakon pet godina, provedba manifestacije širi se s riječkog područja na područje županije uključenjem osam narodnih knjižnica koje postaju suorganizatori Tjedna. Tako će šesti po redu Tjedan dobre dječje knjige  zaživjeti i u Bakru, Bribiru, Delnicama, Kostreni, Malom Lošinju, Opatiji, Viškovu i Vrbovskom.

Ovogodišnji Tjedan dobre dječje knjige održat će se od 24. do 30. travnja 2017., a vi svakako pronađite i nešto za sebe i u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Viktor Car Emin" Opatija.

Također, možete preuzeti i programsku knjižicu ovdje.

Knjiga moga djetinjstva, izložba

u radno vrijeme knjižnice 24. - 28. 4.

Autorica u gostima: Silvija Šesto

Književnica bez dlake na jeziku, borac za prava dječjih autora, predsjednica Kluba prvih pisaca – Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Puno misli, još radije govori/piše to što misli, rado se igra riječima, uzburkava ustajale vode, nasmijava jer zna da smijeh oslobađa. Pomiče granice. Vječno traži ključ za zaključane umove.

srijeda, 26. 4. u 9.00

Ja-ilustrator!: moja naslovnica moje najdraže knjige.

Razgovor o najdražim knjigama i likovna radionica.

utorak, 25. 4. u 8.30 i 9.30 u Knjižnici Mošćenička Draga.

petak, 28. 4. u 13.30 u Gradskoj knjižnici i čitaonici "Viktor Car Emin" Opatija


Pričaonica za predškolce.

petak, 28. 4. u 17.30 na Dječjem odjelu "Halugica"